DagensHomeopati.se

Glöm inte att lägga upp www.dagenshomeopati.se bland dina favoriter.
Där kan du läsa vetenskapliga artiklar om homeopati. Du kan du följa vad som händer avseende homeopati runt om i världen. Nya artiklar publiceras hela tiden. Du kan följa debatten runt vaccinationer. Tonårsflickor får nu uppmaningen att vaccinera sig mot livmoderhalscancer, trots att man i många länder konstaterat svåra biverkningar och även misstänker en koppling till dödsfall. Under “mammormotgardasil” kan du läsa om gardasil och om föräldrarnas erfarenheter runt vaccinationen. Läs om läkaren som efter många år blev friad i högsta förvaltningsdomstolen. Han hade ordinerat homeopatiska läkemedel till sina patienter och det tog 8 år innan han fick rätt i högsta instans. Läs om Zetterlingska fonden. En fond som inrättats på Uppsala Universitet med syftet att bekosta “arvode för föreläsningar över homeopatisk hälsolära så länge denna vetenskap har representanter vid utländska universitet.” Det finns och har hela tiden funnits professurer i homeopati vid olika universitet. Ändå lyckas Uppsala Universitet roffa åt sig 12 miljoner som enligt donatorns vilja skulla användas till föreläsningar i homeopati. Det låter i mina öron som om det vore en rent kriminell handling att ändra en donators vilja, men uppenbarligen så har det inte klassats som kriminellt men däremot är det ett stort svek mot donatorn och mot homeopatin. Många säger att det finns ju ingen forskning på homeopati. Det behövs mer det är vi alla överens om, forskning behövs på alla områden. Vår bransch saknar de ekonomiska resurser som den vanliga skolmedicinen har tillgång till. Trots det finns ändå 230 vetenskapliga undersökningar om homeopati. Robert Hahn, forskare, har skrivit om detta så gå in på www.dagenshomeopati.se och läs mer.

About Viveca Wilhelmsson

Viveca Wilhelmsson har varit yrkesverksam homeopat sedan 1987. Hon är från början utbildad psykolog och har sedan många års utbildning inom homeopati och basmedicin. Startade 2002 MEDICA-skolan för klassisk homeopati. Var en av grundarna till HomeopatiAkuten, en akutklinik i Stockholm som öppnade januari 2014.