Internationella Akademin

Seminarium på Internationella Akademin i Grekland.

4-13 juni 2014 har du chansen att följa med till skolan i Grekland!!! Alonissos 4-13 juni 2014

I början av juni 2013 åkte vi, 17 stycken från ”MEDICA skolan för klassisk homeopati”, för att vidarutbilda oss på Akademin på Alonissos.
George Vithoulkas föreläste halva dagen. Han är trots sina 81 år!!! full av energi. Han utstrålar en sådan harmoni och ett lugn. Tänk vad han åstadkommit under sitt liv. Tänk så många patienter han har hjälpt, både genom egna konsultationer och som handledare för andra homeopater. Dessutom har han skrivit en stor mängd böcker, han har utvecklat data program mm mm. Han har föreläst över hela världen, uppvaktat politiker och marknadsfört homeopatin så som ingen annan gjort.
Nu fick vi följa patientfall som kom för att få behandling av honom. Det är otroligt intressant att följa en sann mästare, hur han får fram det viktiga i fallet, hur han särskiljer medlen, analyserar fallet utifrån hälsonivå, prognos, varför han väljer just det medlet han kommer fram till. Ett stort kunnande och lång erfarenhet gör att han ser just den människa som han har framför sig.

Den andra föreläsaren under veckan var Erik van Woensel. De som lyssnat på hans föreläsningar kan intyga att han är en av de allra främsta. Han är metodisk och pedagogisk. Ingen behöver känna ”men hur kom han fram till det medlet”. Han nystar upp svåra fall så att du kan följa med precis hur han tänker. Han differentierar medel, klargör nyckelsymptom för varje medel, lyfter fram symptom som är viktiga i fallet och förklarar varför.
Han har tidigare gett ut en bok som heter ”Classical Homeopathy Evidence Based Medicine”. Där skriver han om många av sina fall. Du kan läsa fallet, jobba med det själv utifrån hälsonivå, repertorisering och val av medel. Sedan kan du, längre fram i boken, läsa Erik’s analys. Det är det allra bästa sättet att lära sig se vad som är specifikt i varje fall. Precis i dagarna har han kommit ut med ännu en bok, del 2. Det är sammanlagt 101 spännande fall, rena julafton för alla homeopater.

En veckas utbildning ger så mycket inspiration och fördjupad kunskap, men inte bara det. Det är homeopater från hela världen som träffas, England, Frankrike, Tyskland, USA, Indien, Pakistan, Bangladesh, Israel, Ryssland, Rumänien, Österrike, Schweiz, Belgien, Spanien, Portugal…. You name it.  Och vet ni vad? Sverige var den största gruppen!!! Kul.
Vi hade så roligt, fina möten, härliga middagar, långa diskussioner. En riktig höjdarvecka. Nästa sommar åker vi igen. Följ med!

http://media.medica.se/2013/06/IMG_0403.jpg

http://media.medica.se/2013/06/IMG_0376.jpg

About Viveca Wilhelmsson

Viveca Wilhelmsson har varit yrkesverksam homeopat sedan 1987. Hon är från början utbildad psykolog och har sedan många års utbildning inom homeopati och basmedicin. Startade 2002 MEDICA-skolan för klassisk homeopati. Var en av grundarna till HomeopatiAkuten, en akutklinik i Stockholm som öppnade januari 2014.