Se filmen om MEDICA Skolan!

https://www.youtube.com/watch?v=aZKc45OO60U

I filmen berättar elever om skolan. Det är både de som precis börjat, de som är i slutet av utbildningen och de som är utexaminerade från MEDICA Skolan och nu arbetar på sina egna mottagningar. Men vi behöver bli fler. Om människor ska kunna ha en valmöjlighet, att fler ska kunna välja den vård de vill ha, då behöver vi möta den efterfrågan, och då behövs fler, välutbildade homeopater. MEDICA Skolan är en gren av den Internationella akademin för klassisk homeopati. Innehållet i utbildningen och examinationerna är desamma i alla olika länder där den här utbildningen finns. Den bygger på Professor George Vithoulkas  utbildningsprogram.

1996 då jag, Viveca, gick en kurs nere på internationella akademin presenterade George Vithoulkas sina tankar om utbildningen och jag kände direkt att det här måste vi bygga upp i Sverige. Då var Sverige verkligen ett underutvecklat land avseende homeopati. Det är bättre idag, men det finns fortfarande mycket att göra. Jag funderade på det här några dagar och nätter, för det satte verkligen fingret på hur viktigt det är att ha en gedigen utbildning för att föra ut homeopatin och vad den kan åstadkomma.  Då, 1996, hade jag ändå 10 års erfarenhet av att arbeta som homeopat, men det var så många aha upplevelser den veckan. Jag kände att många frågetecken rätades ut och att jag fick verktyg som gjorde det lättare att bedöma olika sjukdomstillstånd och hur jag skulle kunna hitta rätt behandling.

Jag funderade på vem jag skulle presentera idén för, vem som skulle kunna bygga upp den här skolan i Sverige. Men till slut insåg jag att jag får nog ta tag i det själv. Nu har skolan funnits sen 2002. Under de här åren har jag utexaminerat flera grupper. Jag har haft så fina elever som jag fått lära känna, som jag fått följa på deras väg och som jag fortfarande har kontakt med nu då de blivit färdiga homeopater som startat upp sina egna mottagningar. Jag är så otroligt tacksam för mina fina elever och att jag fått vara deras “fröken”. Det började med att en av grupperna kallade mig “fröken” och sen fördes det vidare till nya grupper. Jag vet inte hur länge man kan kallas “fröken”? 🙂

Tack Jonathan och “affectionate anarchy” för ditt proffsiga arbete och ditt  tålamod i arbetet med filmen. Alla som är öppna för att det finns olika vägar att gå ska få veta att HOMEOPATI finns och vilken kraftfull behandlingsmetod det är.

About Viveca Wilhelmsson

Viveca Wilhelmsson har varit yrkesverksam homeopat sedan 1987. Hon är från början utbildad psykolog och har sedan många års utbildning inom homeopati och basmedicin. Startade 2002 MEDICA-skolan för klassisk homeopati. Var en av grundarna till HomeopatiAkuten, en akutklinik i Stockholm som öppnade januari 2014.