Endometrios

Endometrios har tyvärr blivit en mycket vanlig diagnos. I stort sett varje dag hör jag talas om unga flickor som fått den diagnosen. Och vad innebär det? Jo bland annat svår mensvärk då man fullkomligt klättrar på väggarna, många gånger barnlöshet vilket kan betyda ett stort trauma för en ung flicka, jättejobbiga humörsvängningar mm. Det är naturligtvis olika från fall till fall hur stort lidandet är, men det får många gånger svåra följder för den drabbade.

Vid endometrios är hormonerna i total obalans. Det försöker man “bota” med att tillföra hormoner.
Tänk efter hur mycket hormoner som framförallt kvinnor utsätts för under sitt liv. Vid kraftiga mensblödningar, vid oregelbunden mens, vid PMS ordineras hormoner i någon form. Under de fruktbara åren används p-piller, hormonspiraler, hormonsprutor mm. Sen kommer kvinnan upp i klimakteriet och då är det hormoner som ska minska vallningarna. Jag har mött kvinnor över 70 år som fortfarande tar östrogen , annars får de vallningar.
Vilket vansinne!
Vad beror det på att sååå många unga kvinnor idag får endometrios? Finns det nåt samband med att de är födda av mödrar som fått hormoner under många år av sitt liv liksom deras mödrar.

Endometrios är orsaken till att jag sedan 30 år arbetar med homeopati. Jag vet allt om hur man kan må, tyvärr.
Till alla de som idag har endometrios vill jag bara säga att det finns hjälp. För mig blev hjälpen homeopati.

Då jag mådde som sämst gick jag med i en självhjälps grupp i London, där jag bodde. “The endometriosis society”. Vid ett tillfälle deltog jag i en workshop med föredrag och gruppdiskussioner. Vi var alla trötta, håglösa, bleka, ingen upplyftande syn. De flesta gick på hormoner, vilket var det som läkarna hade rekommenderat. Jag ville egentligen inte börja med det, så jag försökte härda ut, men hade nått vägs ände. Ett av föredragen hette “alternativ till hormonerna” Det ville jag absolut höra. Kvinnan som höll föredraget fullkomligt strålade, Hon hade blivit helt frisk från endometrios med hjälp av homeopati. Jag tänkte att det är värt att pröva även om jag inte visste något om homeopati.

Endometrios, liksom nästan alla hormonrubbningar, ger inte bara fysiska symptom utan i väldigt stor utsträckning även psykiska, som depression, humörsvängningar etc. Homeopati är en helhets terapi som behandlar hela individen och jag tror att det är därför som Klassisk Homeopati visat sig vara så effektiv vid den här typen av sjukdomar.

About Viveca Wilhelmsson

Viveca Wilhelmsson har varit yrkesverksam homeopat sedan 1987. Hon är från början utbildad psykolog och har sedan många års utbildning inom homeopati och basmedicin. Startade 2002 MEDICA-skolan för klassisk homeopati. Var en av grundarna till HomeopatiAkuten, en akutklinik i Stockholm som öppnade januari 2014.