På en ö i Egeiska havet…

I maj-juni var jag på kurs på Internationella akademin för klassisk homeopati på Alonissos, Grekland. Åker dit varje år en eller två gånger med elever och kollegor. Vi var drygt 150 personer från 31 nationer. Det var inte bra den här gången……..
Det var helt fantastiskt. Vet inte varför det kändes så ovanligt bra. George har väldigt bra energi, pigg och harmonisk. Han började med att berätta att han börjat studera igen, ett helt nytt ämne …… astrofysik. Han vill skriva en bok tillsammans med en fysiker som förstår den ”nya fysiken” och förena det med homeopati. Den boken vill jag verkligen läsa. Det är flera år sen jag läste ”Kvantjaget” ”The Field” och liknande böcker och det är helt klart att det är med den kunskapen som man kan förklara homeopatin på ett vetenskapligt sätt.
Jag har alltid sagt att då den dan kommer behöver vi vara många välutbildade homeopater som möter upp efterfrågan att få en läkning på djupet. Den dagen då människor kan välja den vård som de tror på.
Prof. George Vithoulkas har träffat så många patienter under årens lopp. Nu när han närmar sig 86 år så känner man verkligen att han blivit en stor mästare kombinerat med den ödmjukhet han har. Han har lugnet, hans kunskaper har fördjupats på något sätt. Det är så intressant att följa hans konsultationer och analys av patientfallen.
Vi lyssnade även på Dr. Atul Jaggi, läkare från Indien och han blir bara bättre och bättre. Han visade flera otroligt intressanta fall, autism, ulcerös colit mm
En annan läkare som var mycket intressant att lyssna på var Dr. Dimitri Chabanov från Sibirien. Han visade på ett mycket pedagogiskt sätt hur patientens hälsonivå förändras under en livstid. På grund av olika medicinska behandlingar, vaccinationer samt trauman som personen gått igenom under en livstid så sjunker ofta hälsonivån men med en homeopatisk behandling kan man med noggranna ordinationer föra tillbaka personen till den hälsonivå de hade tidigare.
En del säger till mig,” men åker du på utbildning? Kan du inte homeopatisk behandling efter över 30 år i yrket?”
Det är så härligt att ha ett yrke där man fortfarande har så mycket att lära och att vara i en miljö där alla vet att ingen är fullärd. Vi lär oss så mycket av varandra och av att se nya patientfall, samt följa dem över tid och se hur behandlingen kan återställa hälsa på ett djupt plan. Det handlar inte bara om att bli av med en smärta, inflammation etc utan att de blir gladare, mer livsbejakande, bättre minne, bättre koncentration. Homeopatin går på alla plan, det fysiska, det känslomässiga och det mentala. klassrum2

Till er som redan jobbar som homeopater kan jag verkligen rekommendera att passa på att åka på kurs till akademin. Hör av dig om du vill åka med i mitten av september 2018. George är 86 år så passa på att njuta av att få ta del av hans kunskaper live. Finns också mycket föreläsningar med honom samt artiklar mm mm på www.vithoulkas.com

Till dig som tror att det här kan vara ditt nya yrke kan jag bara säga ….. Ja!   Det är ett utmanande yrke, inte lätt men så roligt och stimulerande. Det finns en utbildning on-line kombinerat med fysiska träffar. ”The E-learning program” läs mer om det här på min sida. Jag är moderator för Norden. Hör gärna av dig om du har frågor viveca@medica.se

 

About Viveca Wilhelmsson

Viveca Wilhelmsson har varit yrkesverksam homeopat sedan 1987. Hon är från början utbildad psykolog och har sedan många års utbildning inom homeopati och basmedicin. Startade 2002 MEDICA-skolan för klassisk homeopati. Var en av grundarna till HomeopatiAkuten, en akutklinik i Stockholm som öppnade januari 2014.