Utbildning i homeopati

ats 6

Medica-skolans utbildning sker i samarbete med Professor George Vithoulkas.

Utbildningen i Klassisk Homeopati är en av de främsta utbildningar internationellt sett. Den har funnits sedan 1995 och finns för närvarande i många olika länder. I Sverige har utbildningen genom Medica-skolan funnits sedan 2002.
Det är den absoluta essensen av den klassiska homeopatin.
Utbildningen förbereder dig på bästa sätt att bli framgångsrik i yrket.
Utbildningen följer en akademisk kursplan med teori, läkemedelslära, hälsonivåer samt hur man hanterar patientfall.

E-learning varvas med fysiska träffar. Du följer föreläsningarna hemifrån via en e-learning platform. Via on-line plattformen kan du ställa frågor och får svar inom högst 24 tim. Alla studenter kan på så sätt ta del av frågor och svar.
Din moderator på utbildningen är Viveca Wilhelmsson. Hon har arbetat som klassisk homeopat i över 30 år och drivit Medica-skolan i över 15 år.
Under de två år som e-learningen pågår ordnas ett antal seminarier där du med din lärare får genomgång av olika ämnen samt arbeta praktiskt med repertorisering, genomgång av patientfall mm.
Under hela utbildningen har man tentor för att såväl student som lärare ska se att man verkligen förstått de avsnitt man gått igenom. I slutet av de två åren har man sedan en stor sluttentamen. Godkänd sluttentamen samt 10 godkända kliniska fall ligger till grund för det internationella diplomet. Diplomet som delas ut av Internationella akademin borgar för att du har en grundlig utbildning i klassisk homeopati enligt internationell standard.

Vi anser att praktik under handledning är oerhört viktigt för att bli trygg i yrket. Efter de två åren på E-learning programmet erbjuds du att själv ta emot patienter under handledning. Dessutom har vi en akutklinik i centrala Stockholm där du efter avslutad utbildning kan arbeta sida vid sida med en erfaren homeopat. www.homeopatiakuten.se

För att läsa mer om E-learning programmet går du in via startsidan här på medica.se på
“E-learning program” … “läs om…”
Learn more – Här finns kursplan, gå in på “download curriculum” så hittar du hela kursplanen, 35 sidor.
Scrolla ned lite så hittar du “more details”
Där finns kostnad för utbildningen.
Free trial – Om du vill se hur utbildningen är upplagd och lyssna på föreläsningar går du in på “get a free trial” Du får då under 10 dagar se  föreläsningar på teori, läkemedelslära mm. Startar varje vecka, så välj en tidpunkt då du kommer att ha tid att se alla filmerna.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor till:  viveca@medica.se

ats 2

          Klassisk homeopati            09092011-_MG_4155